שם הכותב: Default
אוכל מהיר – יתרונות וחסרונות
המושג “אוכל מהיר” מזוהה אצלנו עם ג’אנק פוד, שהפירוש המילולי שלו הוא כמובן
“אוכל זבל” – אבל חשוב לדעת שלמזון מהיר יש לא רק חסרונות אלא גם יתרונות.
בנוסף, הפאסט פוד הוא חלק מהתפריט של רוב בני האדם, ולכן במקום לפסול
אותו באופן גורף, כדאי להבין מהם הפלוסים ומהם המינוסים ואיך לשלב אותו נכון בתזונה.
פאסט פוד – יתרונות
היתרון הראשון, כפי שניתן להבין מהשם “אוכל מהיר”, הוא באופן טבעי המהירות.
אנחנו חיים – לטוב ולרע – בעולם של שפע גירויים ולכן בתחושה מתמדת של “אין לי זמן”.
המזון המהיר מאפשר לנו לאכול ולשבוע בלי להקדיש לכך זמן
רב מדי וכך לא לבזבז את המשאב היקר (ובפרט לא בימים לחוצים במיוחד).
עוד יתרון הוא הטעם.
אנחנו אולי מודעים שלטעם של האוכל המהיר יש מחיר בריאותי – אבל אי אפשר
להתעלם מהעובדה הפשוטה שבני אדם רוצים ליהנות תוך כדי שהם מספקים לגוף את מה שהוא צריך דרך מזון.
חסרונות של אוכל מהיר
החיסרון המשמעותי ביותר של אוכל מהיר הוא שבחלק גדול מהמקרים הוא מכיל יותר מדי חומרים מזיקים.
הסיבה לעודף הסוכר/ מלח/ נתרן/ שומן היא שהיצרנים רוצים להבטיח טעם ממכר ופופולריות גבוהה.
הבעיה היא שאם נצרוך באופן קבוע פאסט פוד גם נזיק לגוף שלנו (עד כדי סיכון מוגבר למחלות קשות!)
וגם נתמכר לאותם חומרים – כשאנחנו למשל אוכלים מאכלים עתירי מלח, הגוף שלנו מתרגל לכמות הגבוהה
ועם הזמן זקוק ליותר ויותר מלח בכל מנה כדי להרגיש טעם.
חיסרון נוסף הוא הסכנה לאכילת יתר.
סיבה אחת היא שאנחנו לא מקדישים תשומת לב לאכילה, ועוד סיבה היא שבמקרים רבים המזון המהיר
דל בסיבים תזונתיים (שמייצרים שובע ארוך טווח) ועמוס בחומרים שמעלים את רמת האינסולין ולכן מעוררים דווקא רעב.
איך לשלב מזון מהיר בתבונה?
במציאות הנוכחית כמעט אי אפשר למחוק לגמרי את המזון המהיר מהתפריט.
בהתאם הפתרון הנכון הוא לשלב אותו, אבל בתבונה.
הדגש הראשון הוא המינון:
אוכל מהיר בכל יום הוא מפתח לבריאות לקויה ופוטנציאל להשמנה, אבל אם נבחר בסוג זה
של מזון רק כשאנחנו באמת בלחץ זמן, פעמיים בשבוע למשל, הנזקים יתמעטו.
הדגש השני הוא בחירה מושכלת של פאסט פוד.
המודעות ההולכת וגוברת להשפעת התזונה על הבריאות מובילה לצרכנות חכמה יותר וגם יצרני המזון
כבר מבינים שכדאי להם להתייחס לא רק לטעם אלא גם למרכיבים של כל מנה.
בהתאם אפשר למצוא לא מעט אופציות של מאכלים מהירים שהם גם בריאים יותר – למשל אפויים
במקום מטוגנים, עם כמויות מופחתות של סוכר, דלי נתרן וכו’ – וכדאי כמובן לבחור בהם.